کسب و کار شما چه رنگی است؟

0

آیا رنگ کسب و کار شما به مشتری حس خریدن را می دهد یا ادراکی نادرست از شرکت شما خلق می کند؟

علم رنگ ها

شاید باورش سخت باشد که رنگ ها می توانند بر جسم و ذهن ما اثر بگذارند، با این حال دانشمندان می دانند رنگ ها می تواند بر روانشناسی و حالت ذهنی ما اثرگذار باشند.


بیشتر بخوانید: بازارپردازی، تکنیک جذب مشتری


محققان بازار، از علم رنگ ها استفاده می کنند تا تعیین نمایند چگونه از این دانش به بهترین نحو استفاده کنند تا بر ادراک مشتریان از کسب و کار اثر بگذارند.

رنگ می تواند سیستم عصبی ما را تحریک کرده و احساسات را در ما فعال کنند. رنگ های محیط پیرامون ما از مسیر چشم وارد مغز ما شده و موجب انتشار هورمون های مختلف می شوند. اما علم را فراموش کنید، این معانی رنگ ها چه کاری برای کسب و کار شما انجام می دهند؟ بعید می دانم هیچ کدام از ما بتوانیم در حالی که از کنار کوچه چتری خیابان انقلاب عبور می کنیم، برای چند ثانیه به آن خیره نشویم.

کسب و کار شما چه رنگی است؟

معانی رنگ ها و کسب و کار شما

معنای رنگ ها بسته به فرهنگ، نژاد، جنسیت و حتی سن فرد متفاوت است. بنابراین، موضوع صرف انتخاب یک رنگ نیست، بلکه اینکه کدام رنگ ها برای مشتریان هدفتان انتخاب کنید نیز اهمیت دارد. رنگ ها می توانند جهت دلالت بر یک معنا در یک فرهنگ باهم ترکیب شوند. به عنوان مثال، سفید اغلب با ازدواج در امریکای شمالی مرتبط است و حس بیگناهی را برمی انگیزاند. در فرهنگ شرق، سفید یعنی مرگ. صادرکننده لباس عروس سفید به چین ورشکست خواهد شد. رنگ سبز با فصل بهار و سفید با تابستان مرتبط هستند، در حالی که نارنجی و زرد نشان دهنده پاییز هستند.

کسب و کار شما چه رنگی است؟

نام تجاری چندین شرکت بزرگ با رنگ های شرکتشان مرتبط هستند. IBM، آبی بزرگ، دلالت بر ثبات و محافظه کاری دارد. رنگ می تواند با یک محصول مرتبط باشد همانند Tide ؛ در جعبه نارنجی که حس لرزش ایجاد می کند. در ایران نیز به همین ترتیب است. به عنوان مثال لوگوی بانک ملت، با ترکیبی از ۲ رنگ قرمز و مشکی نه تنها باعت جذب نگاه فرد می شود، بلکه حس قدت، هیجان و اقتدار را نیز به وی منتقل می کند. در مورد ایرانسل نیز، با وجود اینکه احتمالا با محدودیت های زیادی در ارتباط با طراحی لوگوی خود مواجه بوده است (قرار دادن لوگوی شرکت اصلی که می توان گفت تناسب چندانی با لوگوی خود ایرانسل ندارد) ، این مشکل را با تاکید بر رنگ سازمانی خود، رنگ  زرد، برطرف کرده است. به جرات می توان گفت هر کدام از ما هر جا رنگ زرد ببینیم، به یاد ایرانسل خواهیم افتاد، حتی اگر یک بیلبورد خالی زرد رنگ باشد.


بیشتر بخوانید: رترو مارکتینگ ؛ نوستالژی به نفع بازاریابی


معنای رنگ های زیر را برای بازاریابی کسب و کار مد نظر قرار دهید:

سفید: خالص. تمیز. جوانی. رنگی خنثی است که می تواند نشان دهنده خلوص و پاکی در مد و استرلیزه کردن در حرفه پزشکی باشد.

سیاه: قدرت. شیک. مرموز. رنگ سیاه می تواند بازار حد بالا را هدف قرار دهد یا در بازار جوانان برای اضافه نمودن رمز و راز به تصویرتان به کار برده شود.

قرمز: احساس. هیجان. خطر. قرمز رنگ توجه است، موجب افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود. از رنگ قرمز برای تزریق هیجان به برندتان استفاده کنید.

نارنجی: لرزش. انرژی. بازی. اگر می خواهید محیط بازی برای مشتریانتان خلق کنید اندکی سرگرمی به آن اضافه کنید.

زرد: شادی. گرما. هشدار. زرد می تواند جاذبه ای برای کسب و کار شما با ایجاد حس آرامش باشد.

سبز: طبیعی. سالم. فراوان. جهت خلق اثر آرامبخش یا تصویر رشد، سبز را انتخاب کنید.

بنفش: سلطنت. جشن. اندکی رنگ بنفش به چهره تان برای کسب و کار خدمات برتر خود اضافه کنید.

آبی: وفادار. صلح آمیز. قابل اعتماد. آبی محبوب ترین و خنثی ترین رنگ در مقیاس جهانی است. انتخابی ایمن برای ایجاد وفاداری مشتری.

کسب و کار شما چه رنگی است؟

به نظر شما سایر رنگ های برندهای بازار ایران به شکلی مناسب منتقل کننده ویژگی های برند خود هستند؟ آیا شرکت هایی مانند اسنپ، کارپینو، دیجیکالا و … رنگ خود را درست انتخاب کرده اند؟ منتظر پاسخ های شما در بخش نظرسنجی هستیم.

توجه کنید چگونه این رنگ ها در ملزومات بازاریابی شرکت شما از لوگو تا بروشورها، از کارت های کسب و کار تا یونیفورم ها استفاده شده است.آیا رنگ شما شخصیت و تصویری که خواهانش هستید را نشان می دهد؟ اگر نه، زمان آن است که در رنگ خود تجدید نظر کنید.

در پایان، به خاطر داشته باشید رنگ ها دارای معنا هستند. همه چیز به تجربیات مشاهده گر بستگی دارد. رنگ ها و مشتریانتان را مد نظر قرار دهید تا بهترین رنگ را برای کسب و کار کوچک خود انتخاب کنید.


بیشتر بخوانید: راهنمای تبلیغات موفق برای کسب و کارهای کوچک


 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.